19 Aralık 2014 Cuma

121-HIRSIZ VE BURJUVA- HÜSNÜ ARKAN

1. Baskı 2014
218 Sayfa

"Bu küçük leş yiyicilerin doymaları için bir çöplüğün varlığı tek başına yeterli değildir."

"Açlık , yalnızca sözlük anlamlarıyla açıklanabilecek bir olgu değildir . Onunla bir kez sınanmışsanız , bu sınanma tokluk durumunda da bir hastalık nöbeti gibi kendini gösterir. Bu yüzden karnını henüz doyurmuş olanlar bile , ancak zevk için avlananlara , biriktirmek için biriktirenlere nasip olan eşsiz erdemlerin, üstünlüğün , yıkıcılığın , bencilliğin  yol açtığı huzursuz bir ruh hali içinde yaşarlar. Yalnızca hayvanlar değil , çöp denizini yukardan gören kimsesizler mezarlığının çevresindeki barakalarda , briketten yapılmış kulübelerde oturan yüz hanelik mahallenin sakinleri de böyle yaşarlar."

"Siz,  önündeki kağıda ağaç , çiçek , ev ve çekirdek aile resimleri çizdiğinizi sanırsınız ama bu sıradan konu başlıkları aslında kaçışın , üstüne yürümenin , sığınmanın , meydan okumanın , alıp kaçmanın ve bırakıp gitmenin, teslim olmanın ve silah çekmenin, aptallığın ve donanımın renkli dünyasına paldır küldür bir girişi simgeler."

"Dünyayı sırtıma yıkan sensin...
Ben bundan şikayet etmiyorum ; sen de etme !"

"İnsan gördüklerine mi inanır , yoksa inandıklarını mı görür?"

"Hüküm sahipleri gerçeği saçlarından tutup tarih kitaplarının sayfaları arasına sürüklerken ondan geriye bir iz kalır.Kuşku , bu izin insan aklındaki yansımasıdır."

"Evren'in yaşamındaki en masum şey hayal kurmaktı; çünkü bunu yapmakla kimseye zarar vermiş olmuyor , yalnızca geleceği planlıyordu."

"Evren'in de kötü anıları vardı ama anlatıyor muydu ?
Yalnızken yeterince canı sıkılıyordu , bir de onunlayken sıkılmak istemiyordu."

"Hayat böyleydi ! Büyük davaların bir kaç büyük adamı vardı. Milyonlarca küçük adam , bir kaç büyük adamın hikayesini beslemek için ölüyorlardı."

"Şeref konusunda biraz hassastı ; çünkü şerefli biriymiş gibi hiç yaşamamıştı."

#guzokumasenligi
#senlikbahaneokumaksahane 

24
.

                                     

2 yorum: